Fordítás - szövegfordító, webfordítás 
Magyar-angol szövegfordítás is!
2008 július 10 csütörtök - 07:08:46

A morphologic nevű cég, akik már számos igen hasznos fordító programot készítettek - (igen, itt elsősorban a MobiMouseokra gondolok, amik megmutatták, hogy lehet máshogy is csinálni szótár programot, mint ahogyan azt például a hagyományos Gib szótárnál láthatjuk) - nem ültek a babérjaikon és az angol-magyar szövegfordítás és weboldal fordítás után megcsinálták a fordítottját, a magyar- angol szüvegfordítást is! Azaz már olvashatd az Indexet és egyáb más magyar oldalt is angol nyelven, ami persze főleg az angol felhasználónak jöhet jól, akik esetleg még nem sajáították el a magyar nyelv szépségeit . Mindenesetre az angol nyelvtant ne ebből próbáljuk megérteni.

A cikk alján találod a szép nagy fordító ablakocskát, amiben ki kell választani a Weblapfordító, vagy a Szövegfordító fülecskét, majd azt, hogy angolról-magayrra, vagy magyarról-angolra szeretnél fordítani. A dolognak csak az az egyetlen szépséghibája, hogy ha valaki nem a lejebb beillesztett fordítóablakkal találkozik, hanem annak a mini verziójával, aminél nem lehet nyelvet választani.
Ugyanis ha azt használjuk és beírjuk az index.hu címet, akkor a magyar oldalt megpróbélja lefordítani - és most figyelj, igen anolról-magyarra, mert neki ez az alapértelmezett beállítása, aztán jó nagyot koppan, mert az angol szótárban nem találja meg a magyar szavakat....Érdekes módon.
Ezt bizony lehetne autómatikusra is beállítani és emellett megtartani az eddigig lehetőségeket, láttunk már erre alkalmazást, ami egy modatból kitudja választani hogy mégis milyen nyelevről van szó és ez nem csak két nyelvet ismer...Talán érdemes lenne konzultálni velük, mert különben jó, határozottan jó.
Lássuk képekben, hogy hogyan teljesített a magyar- angol szövegfordítónk az Index és az sg oldalán:

Magyar-angol szövegfordítás Indexen

Magyar-angol szövegfordítás Sg-n

Magyar verzió:
Tipp: Szeretnél szöveget fordítani, de hosszabb a megengedett 512 karakternél? Írd be egy kommentbe a fordtandó szöveget - amihez nem szükséges regisztráció sem - és fordítsd le az oldalat a weblapfordítás lehetőséggel, így 512 karakternél sokkal többet is lefordíthatsz egyszerre!Hírkategóriák
 
A szövegfordító, weblapfordító alkalmazásokkal, szótárakkal foglalkozó oldal készítőjének itt küldhet levelet. | Adatvédelmi nyilatkozat | Médiaajánlat